De azi, și la Galaţi: Pacienții cu Parkinson, tratați gratuit

Un centru de tratament multimodal al bolii Parkinson pentru pacienţii aflaţi în diferite stadii ale bolii funcţionează, mai nou, și în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galați; aceștia beneficiază de metode moderne de tratament, inclusiv de terapie infuzională, prin montarea unor pompe externe portabile care eliberează continuu medicaţia direct în intestinul subţire.

Astfel, pacienţii – atât din Galaţi, cât şi din judeţele limitrofe – aflaţi în toate stadiile bolii, beneficiază de terapii multimodale adaptate nevoilor lor, noutate fiind terapia intermitentă cu apomorfină (Apo-Go-Pen) şi tripla terapie administrată continuu prin intermediul pompei LEICG.

În cadrul Ambulatoriului de Specialitate al spitalului amintit, se află în evidenţa medicilor 870 de pacienţi care suferă de Parkinson.

Centrul de tratament multimodal al bolii Parkinson funcţionează în clinica de Neurologie

Până în această lună, pacienţii diagnosticaţi cu boala Parkinson care aveau nevoie până acum de astfel de tratamente nu le puteau face decât  la centrele de la Bucureşti, Tg. Mureş sau Iaşi.

„Este o procedură medicală modernă, care îi ajută foarte mult pe pacienţii cu Parkinson, mai ales pe cei aflaţi într-un stadiu avansat al bolii.

Cu ajutorul acestui tratament se reduce severitatea simptomelor iar pacienţii pot realiza singuri o mare parte din activităţile zilnice.

Fără această metodă de administrare a tratamentului, ei ar rămâne imobilizaţi la pat, riscând şi alte complicaţii medicale”, a declarat, pentru presa locală, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Este nevoie de o echipă multidisciplinară formată din chirurgi, gastroenterologi, neurologi şi medici de terapie intensivă în realizarea acestor proceduri

„S-au realizat două astfel de proceduri iar pacienţii au fost deja externaţi. Spre exemplu, unul dintre pacienţi, care era imobilizat la pat, a plecat pe propriile picioare după montarea acestui dispozitiv medical. Această procedură medicală este gratuită”, a transmis Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în evidenţa medicilor sunt 870 de pacienţi cu Parkinson.
Deschiderea oficială a Centrului Regional de tratament multimodal în boala Parkinson – Galaţi are loc astăzi, 29 martie 2023, la Grădina Botanică.

Coordonatorul Centrului Regional de Parkinson Galaţi este conf. dr. Mihaela Lungu, susținută de o echipă multidisciplinară formată din medici şi cadre medicale de la Gastroenterologie, Chirurgie, ATI şi Neurologie.

Atât costurile aferente întregii proceduri cât şi terapia pacientului sunt decontate integral, fără niciun cost suplimentar din partea pacientului, transmite conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.