Patru tineri, cu vârste între 20 și 27 de ani, au murit de COVID-19. Niciunul nu era vaccinat, ia doi dintre ei nu aveau comorbidități

Patru tineri, cu vârste cuprinde între 20 și 27 de ani, infectați cu SARS-CoV-2, au murit în ultimele 24 de ore, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Tinerii erau nevaccinați anti-COVID, iar doi dintre ei nu aveau comorbidități.

”Decesele de la grupa de varsta 20-29 ani:

  • Pacinent de sex feminin, din județul Argeș, în vârstă de 20 de ani, care prezenta comorbidități, nevaccinat.
  • Pacient de sex feminin, din județul Mureș, în vârstă de 27 de ani, care prezenta comorbidități, nevaccinat.
  • Pacient de sex masculin, din județul Dâmbovița, în vârstă de 24 de ani, fără comorbidități, nevaccinat.
  • Pacient de sex feminin, din județul  Bihor, în vârstă de 26 de ani, fără comorbidități, nevaccinat” potrivit informării GCS.

Potrivit sursei citate, în intervalul 15.11.2021 (10:00) – 16.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 397 de decese (175 bărbați și 222 femei), din care 54 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

362 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 31 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 54 de decese anterioare intervalului de referință, survenite 51 în luna octombrie, în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Mureș și 3 în noiembrie 2021, în județele Galați și Mureș. În intervalul de referință au fost raportate 343 de decese.

Din totalul de 397 de pacienți decedați, 363 erau nevaccinați și 34 vaccinați. Cei 34 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. 32 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.