Decizie CE: Contractele pentru vaccinurile anti-COVID-19 produse de AstraZeneca și Johnson & Johnson nu vor fi reînnointe după ce expiră

Comisia Europeană (CE) a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile anti-COVID-19 produse de AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J) în 2022, când expiră contractele.

”Comisia Europeană, în acord cu liderii mai multor țări (UE), a decis să nu reînnoiască, la expirare, contractele cu companiile care produc vaccinuri (vector viral) care sunt valabile pentru anul în curs”, informează cotidianul italian La Stampa citând o sursă din Ministerul Sănătății din Italia, potrivit Reuters.

Potrivit sursei citate, Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor anti-COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunțul „complet neașteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin anti-COVID-19 către UE, potrivit unei declarații făcute marți de un oficial al UE pentru Reuters.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.