Decizie definitivă în cazul prof. dr. Gheorghe Burnei: 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Prof. dr. Gheorghe Burnei, care își desfășura activitatea în cadrul Spitalului ”Marie Curie” din Capitală, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Decizia aparține Curții de Apel București, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Medicul a fost găsit vinovat pentru luare de mită, după ce a fost acuzat că, de-a lungul anilor, ar fi cerut și primit de la părinții pacienților săi diferite sume de bani, sub formă de șpagă.

Gheorghe Burnei nu va mai avea voie sa profeseze ca medic în sistemul public de sănătate, dar i-a fost redusă perioada de la 5 ani, cum era în primă instanță, la 2 ani.

Prof. dr. Gheorghe Burnei a fost condamnat, în luna decembrie 2019, la trei ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, judecătorii i-au redus numărul de zile de muncă în folosul comunității la jumătate, de la 120 la 60.

Prin decizia Curții de Apel București, medicului Gheorghe Burnei i-au fost confiscați 3.250 de euro si 11.000 lei, bani proveniți din foloase necuvenite.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.