Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a decontat, anul trecut, terapia pentru 86 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA), conform unui comunicat Agerpres transmis miercuri de instituție.
În județul Olt, șapte furnizori de servicii medicale conexe au încheiat contracte cu CAS pentru a asigura intervenții specializate destinate copiilor diagnosticați cu TSA. Dintre aceștia, cinci funcționează în Slatina, iar câte unul în Caracal și Balș.
Potrivit comunicatului, CAS Olt punctează că persoanele cu tulburări din spectrul autist beneficiază de servicii de psihoterapie, consiliere psihologică clinică, consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială – logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav.
Diagnosticul este pus de medicul specialist în psihiatrie sau psihiatrie pediatrică, iar pentru fiecare ședință furnizată, casa de asigurări decontează 135 de lei.
„În cadrul subprogramului, durata ședinței de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială – logopedie este de 50 minute, se acordă în baza recomandării medicului specialist iar numărul maxim de ședințe de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenție de psihopedagogie specială – logopedie de care poate beneficia un bolnav care îndeplinește criteriile de eligibilitate pentru acordarea acestor servicii conexe este de 40/42/44/lună, în funcție de numărul de zile lucrătoare din luna respectivă”, menționează sursa citată.