Deficit critic de cadre medicale, de Paști, la Satu Mare: Un medic la șase ore la Primiri Urgențe, se face apel la calm

Deficitul critic de cadre medicale afectează grav activitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare: chiar în timpul sărbătorilor de Paști, instituția anunță că pe secția amintită vor fi perioade și de șase ore când activitățile se vor derula cu un singur medic.

Patru medici de la Unitatea de Primire Urgențe și-au depus deja cerere de transfer, fără să se precizeze și motivele pentru care au ales să recurgă la acest gest – relatează presa locală.

Conducerea instituției face apel la răbdarea cetățenilor privind o eventuală creștere a timpilor de așteptare

Dat fiind deficitul major de medici cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgențe, pentru asigurarea continuității actului medical, Urgențele Majore și Urgențele Minore vor avea perioade de 6 ore când vor funcționa cu un singur medic, fapt pentru care facem apel la înțelegerea populației privind o eventuală creștere a timpilor de așteptare.

În acest context, venim cu rugămintea de a se apela la Centrele de Permanență pentru probleme medicale curente, adresarea către serviciul UPU urmând a se face doar în situații care pun în pericol viața pacientului. Mulțumim pentru înțelegere!” – transmit reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.