Derogare de la condiția de experiență profesională în vederea înscrierii la Examenul de grad principal pentru asistenții medicali

Ministerul Sănătăţii a aprobat înscrierea la Examenul de grad principal pentru asistenții medicali a candidaţilor care îndeplinesc condiţia de experienţă profesională de 5 ani până la data de 05.01.2020 inclusiv – o derogare de la prevederile art. 18 alin. (1) lit.b) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal aprobată prin Ordinul MS nr. 1.137/2018, cu modificările și completările ulterioare.

Derogarea este valabilă pentru sesiunea de anul acesta.

În mod normal, potrivit ordinului, la examen ”pot participa și asistenții medicali generaliști, asistenții medicali de pediatrie, asistenții medicali de farmacie, asistenții medicali de laborator și asistenții medicali de igienă care fac dovada încadrării, în condițiile legii, în funcția de asistent medical cu normă întreagă sau echivalent parțial, pe o perioadă cumulată de minimum 5 ani anteriori datei de susținere a examenului în structura sanitară corespunzătoare specialității respective, după cum urmează: servicii de radiologie-imagistică medicală, de laborator, de balneofizioterapie, de nutriție și dietetică, de igienă și sănătate publică de farmacie.”

În luna iulie, Ministerul Sănătății a introdus o ”taxă de examen” pentru asistenții medicali și moașele care urmează cursuri de specializare în vederea reconversiei sau dezvoltării abilităților profesionale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.