Deschiderea celei de-a doua ediții a Summitului de Oncologie București

Deschiderea celei de-a doua ediții a Summitului de Oncologie București, cea mai importantă și amplă manifestare științifică dedicată oncologiei, organizată în Capitală, a avut loc miercuri, la Palatul Patriarhiei.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru că suntem astăzi împreună, la deschiderea celei de-a doua ediții a Summitului de Oncologie București. Este o onoare pentru mine să fiu coordonatorul, pentru al doilea an consecutiv, al celei mai importante și ample manifestări științifice dedicate Oncologiei, organizată în București. Le mulțumesc tuturor colegilor mei care sunt astăzi alături de noi la un eveniment în care facem știință, în primul rând pentru tinerii medici, într-o abordare multidisciplinară. După cum veți vedea, am pregătit un program științific complex, care să aducă plus valoare practicii dumnevoastră clinice de zi cu zi”, a declarat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir, inițiatorul Summitului de Oncologie București.

Evenimentul înglobează prezentări științifice de înaltă calitate, sesiuni interactive, dezbateri, oferind medicilor oportunitatea de a explora subiecte cheie precum diagnosticul precoce, terapiile inovatoare, managementul efectelor secundare și abordări multidisciplinare în tratarea cancerului.

„De altfel, anul acesta, ca o noutate, am gândit ca sesiunile științifice să înceapă în a doua parte a zilei, folosind conceptul Science and Medical Education after work, astfel încât să dăm posibilitatea cât mai multor colegi medici să poată participa la evenimentul științific, putând să își desfășoare activitățile în spitale în prima parte a zilei”, a explicat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir

„Suntem aici pentru a dezvolta o comunitate puternică și interconectată, pentru a încuraja colaborarea și pentru a stimula cercetarea și inovația în domeniu. Fiecare prezentare din cadrul acestei manifestări științifice, fiecare discuție aduce cu sine potențialul de a face o diferență semnificativă în viețile celor afectați de cancer. Oncologia este o specialitate care necesită o abordare integrată și o perspectivă globală. O abordare multidisciplinară, care implică diferite specialități medicale, precum și cooperarea pacienților, poate avea un impact semnificativ în gestionarea afecțiunilor oncologice. Abordarea multidisciplinară necesită implicarea unui spectru larg de profesioniști din domeniul sănătății. Prin colaborarea între aceste specialități, se pot obține rezultate mai bune în identificarea precoce și lupta împotrivai cancerului”, a adăugat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

Cea de-a doua ediție a Summitului de Oncologie București se desfășoară la Palatul Patriarhiei. Prof. univ. dr. Cornelia Nițipir a subliniat impoartanța îngrijirii medicale în afecțiunile oncologice, dar și a componentei spirituale în procesul de vindecare.

„Îngrijirea medicală oferită de medici este fundamentul tratamentului oncologic, iar prin competența și dedicarea lor, aceștia aduc speranță și alinare pacienților și familiilor acestora. Totodată, trebuie să subliniem importanța componentei spirituale în procesul de vindecare. În fața unor diagnostice dificile, precum cancerul, pacienții nu au nevoie doar de tratamente eficiente, ci și de sprijin emoțional și spiritual. Credința și spiritualitatea pot juca un rol crucial în capacitatea pacienților de a face față bolii, de a găsi forța interioară necesară pentru a lupta și de a menține o perspectivă pozitivă. În cadrul acestui summit, vom explora nu doar ultimele descoperiri și inovații în domeniul oncologiei, ci și modul în care putem integra mai bine îngrijirea holistică în practică. Ne dorim ca acest summit să fie un prilej de reflecție și inspirație pentru toți participanții”, a mai spus prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.