Desemnarea altor spitale suport COVID în teritoriu legată de evoluția epidemiei

Desemnarea altor spitale suport COVID la nivel național poate fi luată în calcul în funcție de evoluția epidemiei și de solicitările venite din teritoriu, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În ceea ce privește Capitale, cel puțin pentru moment nu vor mai fi desemnate alte spitale suport COVID.

”În funcție de evoluția și de solicitările din teritoriu ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și ale DSP-urilor, atunci sigur că ne gândim și la acest lucru. Dar primordial rămâne acea evoluție a pandemiei. Deocamdată în București nu. Și să reamintim tuturor, acea pandemie ține efectiv de prespital, nu ține de spital. Noi suntem cei care primim cazurile care vin în spital, dar această pandemie se tranșează în prespital. O transmitere comunitară accentuată înseamnă cazuri multe, înseamnă necesitatea de locuri de tratament și cazare în spital”, a afirmat Nelu Tătaru în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește posibilitatea unui lockdown în perioada următoare, ministrul de resort a declarat: ”Eu nu mă aștept la un lockdown în viitorul apropiat. Mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate. Respectând aceste norme avem o menținere în platou, în jur de 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să ne putem gândi și la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm aceste lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom vedea cum trepidează și unitățile de primiri urgențe și terapie intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase.”

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.