Dezbatere publică privind introducerea unor medicamente în lista de compensate

Ministerul Sănătății

UPDATE (15 martie): Dat fiind numărul foarte mare de cereri de participare la dezbaterea publică, aceasta se amână pentru marți, 19 martie 2019, ora 10, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, etaj 3.

Luni, 18 martie 2019, începând cu ora 13, la Ministerul Sănătății, se organizează o dezbatere publică despre proiectul de hotărâre a guvernului privind modificarea și completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparență decizională.

Dezbaterea este organizată la solicitarea Alianței Pacienților Cronici din România (APCR) și a Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), în baza Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

La dezbaterea publică vor participa Cristian Grasu, secretar de stat în MS, reprezentanți ai Direcției generale asistență medicală și sănătate publică din MS, ai Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, precum și reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.