Diana Păun: Anul 2022 plasează țara noastră alături de mișcarea europeană și globală de luptă împotriva cancerului

Conf. dr. Diana Loreta Păun

Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, a declarat, referindu-se la Planul Național de Combatere a Cancerului, că anul 2022 plasează țara noastră, după o lungă așteptare, de 20 de ani, alături de mișcarea europeană și globală de luptă împotriva cancerului.

„Cred că este foarte important că în acest an, marcăm data de 4 februarie deja prin angajamente asumate și prin direcții clare de acțiune pentru punerea în practică imediată și nu doar printr-un dialog despre dorințe, deziderate și necesități.
Lansarea recentă a Planului Național de Combatere a Cancerului (…) reprezintă de fapt materializarea acestei schimbări de abordare, de la intenție, la strategie, de la acțiuni fragmentate reactive, la o politică coerentă, la un plan coerent sistematic”, a afirmat conf. dr. Diana Loreta Păun, în cadrul unui eveniment online, organizat cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Conf. dr. Diana Loreta Păun a mai spus că „trebuie să protejăm inclusiv generațiile care vin, de povara acestei boli, a cărei mortalitate poate fi prevenită și a cărei evoluție poate fi controlată printr-o abordare corespunzătoare”.

„Sunt convinsă că Planul Național de Combatere a Cancerului va fi dus la îndeplinire și pentru aceasta fac apel la toți actorii responsabili, fie că este vorba despre autorități, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la societățile profesionale, la colegii mei medici din întreaga rețea de îngrijiri de sănătate și nu în ultimul rând la pacienți, asociațiile de pacienți, pentru că prin aportul fiecăruia dintre noi, acest plan își va dovedi utilitatea și contribuția evidentă la îmbunătățirea situației pacienților oncologici, prin promovarea cât mai rapidă a acestui traseu al pacientului, eficient prin stimularea transferului inovației în tratamente cu accesibilitate maximă pentru pacienții români, și în final, va avea un aport considerabil la reducerea mortalității, tocmai prin prioritizarea adecvată a componentei de prevenție”, a declarat consilierul prezidențial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.