Diana Păun: „Cu toții ne dorim o schimbare a sistemului de sănătate din România”

Diana Loreta Păun

„Cu toții ne dorim o schimbare a sistemului de sănătate din România. Ne dorim un sistem de sănătate performant, sustenabil, o schimbare a sistemului la care să contribuim și noi. Viitorul în medicină înseamnă inovare, medicină personalizată, soluții e-Health și sisteme de sănătate sustenabile”, a declarat Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul departamentului de sănătate publică al Administrației Prezidențiale, cu ocazia lansării celei de-a doua ediții a hackatonului pe teme de sănătate Hacking Health 2.0.

Vorbind despre viitor, Diana Loreta Păun a menționat momentul preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. „Printre prioritățile României, în cadrul președinției, pe zona de sănătate, se numără soluțiile de e-Health”, a declarat consilierul de stat.

„Viziunea mea este una pragmatică. Văd acest hackaton ca pe o oportunitate extraordinară de valorificare a potențialului uman inestimabil pe care România îl deține, în special în sectorul IT, prin prisma susținerii financiare. Nu ducem lipsă de idei si de proiecte, însă, din nefericire, ideile rămân la acest stadiu”, a mai spus Diana Loreta Păun. Consilierul de stat a mai spus că viitorul aparține tinerilor, dar că generația actuală are responsabilitatea de a sprijini acești tineri și de a îi ajuta să implementeze proiectele pe care ei le creează.

Hacking Health 2.0 este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Est, conform organizatorilor. Hacking Health 2.0 se desfășoară la București, în perioada 3–4 noiembrie 2018, având ca obiectiv generarea de idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie. Soluțiile prezentate își propun să aibă un impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacienților și să aducă plusvaloare sistemului de sănătate din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.