Diana Păun, despre pandemia de COVID-19: Consecinţele sunt mai mult decât cele pur medicale

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat, marţi, că o criză precum actuala pandemie de COVID-19 pune la încercare inclusiv valorile democratice şi solidaritatea.

„O criză cum este pandemia, (…) cum se poate observa foarte bine în aceste zile, ne pune greu la încercare inclusiv valorile democratice şi solidaritatea. Consecinţele sunt mai mult decât cele pur medicale. Cred că este foarte important ca în această perioadă să nu distorsionăm atenţia (…) căutând vinovaţi şi cred că este imperativ să ne coalizăm acţiunile, să ne solidarizăm, să găsim soluţii de combatere a acestei crize şi a efectelor sale”, a afirmat Păun, în cadrul unei videoconferințe.

În opinia sa, „perturbarea” din nou a îngrijirilor medicale de specialitate reprezintă „o ameninţare majoră” la capacitatea României de a recupera „acele decalaje cu privire la inechităţile de acces” şi la calitatea de a-şi îndeplini angajamentele pe îndeplinirea obiectivelor de sănătate durabilă.

Diana Păun a subliniat că vaccinarea anti COVID rămâne instrumentul „cel mai eficient” în pandemie.

„Profesia de medic cred că ne obligă să ne fundamentăm deciziile pe dovezi ştiinţifice. Datele pe care le avem până acum sunt edificatoare. La aceste moment, avem una dintre cele mai mari rate de infectare din Europa, însă incidenţa nu ar fi atât de îngrijorătoare dacă nu ar fi asociată şi unei rate de deces care vedeţi că este de-a dreptul devastatoare. Aceleaşi date ne arată că ne poziţionăm la coada clasamentului ca procent la vaccinării raportat la populaţia generală. (…) Cred că este important să acceptăm cu toţii ideea că vaccinarea anti-COVID rămâne instrumentul cel mai eficient care duce la reducerea severităţii bolii”, a afirmat consilierul prezidenţial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.