Conf. Dr. Diana Păun: Este esențială investiția în alfabetizarea sanitară pentru restabilirea încrederii pacientului

Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, a declarat că este esențială investiția în educație pentru sănătate, în alfabetizarea sanitară pentru restabilirea încrederii pacientului în sistemul de sănătate, astfel încât acesta să înțeleagă beneficiile științei și ale cercetării medicale și să nu cadă în capcana dezinformării, așa cum s-a întâmplat.

Consilierul Prezidențial a afirmat că pandemia a adus în atenție o necesitate ignorată nu doar de România, ci la nivel global, aceea de a investi mai mult în sistemul de sănătate și în infrastructura medicală de înaltă performanță și adaptată cerințelor actuale, ca o necesitate și ca o precondiție pentru reziliență și adaptabilitate.

„Consider esențială continuarea demersurilor de debirocratizare în sistemul de sănătate și adoptarea măsurilor necesare pentru a crea premisele pentru îmbunătățirea accesului pacienților la cele mai noi rezultate ale progresului și cercetării medicale”, a adăugat conf. Dr. Diana Loreta Păun.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul evenimentului de lansare a Barometrului de Sănătate Publică, ediţia decembrie 2021, eveniment organizat de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” şi Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.