Directorul general al OMS: Lumea va avea nevoie de 18 milioane de angajați în sănătate în următorul deceniu

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros  Adhanom Ghebreyesus, a transmis un mesaj la începutul noului an în care le-a mulțumit tuturor angajaților din Sănătate. El a subliniat că în următorul deceniu, lumea  ”va avea nevoie de încă 18 milioane de angajați în Sănătate, majoritatea în țările sărace sau în curs de dezvoltare”.

”La începutul unui an nou și unui deceniu nou, să ne oprim o clipă să le mulțumim tuturor profesioniștilor curajoși din sănătate, din întreaga lume. Ei salvează vieți zi de zi, inclusiv de Sărbători, când noi, restul, suntem acasă cu cei dragi. Însă lumea trebuie să susțină mai bine angajații din Sănătate, plătindu-i, pregătindu-i și apărându-i”, a spus el.

Dr.  Tedros  Adhanom Ghebreyesus a vorbit și despre Anul Asistentului Medical și Moașei, declarat de OMS. ” În acest an, OMS și partenerii noștri le vor cere țărilor să îmbunătățească educația și situația asistenților medicali și moașelor . Sunt importanți datorită gamei largi de servicii pe care le oferă – din primele clipe de viață, până în ultimele”, a afirmat directorul general al OMS.

” Vă doresc un 2020 și un deceniu mai sigur și mai sănătos”, a încheiat el.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.