Directorul medical al SJU Pitești, vaccinat antiCOVID: Ni s-a oferit, în sfârșit, ceva palpabil, singura modalitate de combatere a noului virus

Dr. Gabriel Copciag, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești, s-a vaccinat împotriva COVID-19, afirmând că după luni de zile, în condiții fără precedent, extrem de dificile și cu resurse terapeutice limitate, în care a tânjit practic după arme eficiente, s-a oferit, în sfârșit, ceva palpabil, care și-a dovedit eficiența în studii pe o populație foarte mare de indivizi, singura modalitate de combatere a noului virus.

“Este păcat să nu profităm de această șansă. Mulți vor spune că vaccinul nu are proba timpului, dar eu aș aminti de impredictibilitatea virusului – atât cea imediată, prin manifestările variate cu potențial letal de la o persoană la alta, cât și cea pe termen lung – nu știm ce consecințe există secundar leziunilor apărute în timpul infecției”, a afirmat directorul medical.

Medicul a spus că a văzut paturi eliberându-se într-un ritm amețitor și nu pentru că pacienții se vindecau, iar apoi, la fel de repede, paturile se reocupau.

“Încă de anul trecut, din luna martie, ne-am dorit cu toții să ne recâștigăm viețile. Acum avem șansa să o facem. Eu m-am vaccinat împotriva Covid-19. Am făcut-o pentru progres și pentru revenirea la normalitate. Tot ce s-a întâmplat în anul 2020 să rămână în urmă, pentru că medicina bazată pe dovezi a schimbat cu adevărat cursul evoluției noastre în timp”, a mai spus directorul medical.

În cele trei zile de când a început campania în cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti, aproximativ 500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.