Directorul OMS trage un nou semnal de alarmă cu privire la coronavirus. Vor fi mai multe persoane infectate dacă nu se respectă măsurile de protecție

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a tras un nou semnal de alarmă cu prilejul expunerii situației actuale a pandemiei în fața Comisiei de sănătate și a precizat că vom asista la o creștere a numărului persoanelor infectate în cazul în care guvernele din întreaga lume nu vor lua măsurile de protecție necesare.

Oficialul recomandă în continuare testările, urmărirea pacienților, izolarea și carantina acolo unde este cazul.

„Toţi vrem ca acest lucru să se încheie. Toţi vrem să revenim la vieţile noastre. Dar adevărul este că nu suntem deloc aproape de final. Deşi în multe ţări s-au făcut progrese, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”, a declarat şeful OMS.

Totodată, directorul OMS a solicitat guvernelor să urmeze exemplul unor state precum Germania, Coreea de Sud și Japonia, care au luat măsuri riguroase și au efectuat foarte multe teste. Mai mult, toate persoanele de contact să fie puse în carantină, măsură care în multe state a reușit să reducă îmbolnăvirile.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel și la creșterea investițiilor în ceea ce privește pregătirea și asistența medicală primară.

„Una dintre lecţiile pe care trebuie să le învăţăm este cea a investiţiei în pregătire şi în funcţii ale sănătăţii publice esenţiale, în special în asistenţa medicală primară. OMS a făcut apel către toate ţările să crească cheltuielile pentru asistenţa medicală primară până la cel puţin 1% din PIB, fie prin investiţii, realocări sau ambele”, a mai spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.