Discuțiile privind „Planul european de combatere a cancerului” vor fi demarate pe 4 februarie 2020, anunță comisarul european pentru Sănătate

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat că la anul, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, toate părțile interesate sunt invitate la lansarea discuțiilor privind „Planul european de combatere a cancerului”.

„Pe 4 februarie, de Ziua Mondială a Cancerului, vom demara discuțiile privind „Planul european de combatere a cancerului” și îmi doresc ca aceste discuții să fie cât mai incluzive, să implice toți oamenii implicați în acest domeniu, îmi doresc să văd cât mai multe companii că își aduc contribuția la acest plan într-un mod ambițios și realist.

Cancerul nu mai este doar responsabilitatea sectorului de sănătate, toată lumea trebuie să se implice. El trebuie să fie abordat în școli, la locul de muncă, prin politici de sănătate publică și cu alegeri de viață sănătoase”, a declarat Stella Kyriakides în cadrul unei conferințe moderate în Parlamentul European de eurodeputații Tomislav Sokol, Veronique Trillet Lenoir și Nicolae Ștefănuță.

Comisarul european pentru Sănătate, care a făcut din lupta împotriva cancerului principalul obiectiv al mandatului, a amintit că știe din proprie inițiativă prin ce trec pacienții diagnosticați cu această boală.

„Eu însămi am fost diagnosticată cu cancer de sân, în urmă cu mulți ani și știu din propria experiență cât de multe lucruri putem face dacă vom colabora pentru a face schimbări. Și știu că schimbările vin datorită pașilor mici.

Avem o oportunitate. Avem Comisia Europeană, avem Parlamentul European și, uneori, cred că planetele s-au aliniat ca prin minune pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate”, a adăugat oficialul european.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.