Dispozitiv portabil pentru monitorizarea parametrilor vitali ai fătului

Un dispozitiv portabil de monitorizare a semnelor vitale fetale a fost lansat și, totodată, premiat la Consumer Electronics Show (CES) 2019, în Las Vegas. Noul dispozitiv, intitulat Owlet Band, le prezintă femeilor gravide, la trezire, un raport despre activitatea fetală din timpul somnului mamei.

 

Senzori și aplicație pentru mobil

 

Dispozitivul inovator detectează ritmul cardiac fetal și înregistrează valorile acestuia, numără automat toate mișcările active fetale, numără contracțiile uterine ale mamei și indică pozițiile materne din timpul somnului.

Owlet Band constă dintr-o fașă din material textil, care conține senzori specializați pentru a detecta mișcările active fetale și bătăile cordului fetal. Aceasta este purtată de mamă, pe abdomen, și înregistrează ritmul cardiac al fătului și mișcările acestuia. Datele sunt transmise în timp real către o aplicație de pe telefonul mobil.

În felul acesta, părinții pot ști în orice moment care este starea fătului și pot fi, totodată, alarmați imediat în cazul în care apar probleme care afectează ritmul cardiac al acestuia.

 

Sănătatea fătului, pentru liniștea părinților

 

Dispozitivul de monitorizare fetală este testat, în prezent, în colaborare cu cercetători de la Columbia University. „Căutăm mereu astfel de produse, pe care să le putem utiliza apoi cu încredere pentru a colecta și analiza date fiziologice semnificative. Suntem optimiști că Owlet Band va furniza aceste informații valoroase, pentru o evaluare non-invazivă a sănătății materne și fetale”, a declarat prof. dr. William Fifer, profesor de psihiatrie și pediatrie la Columbia University, citat de un comunicat de presă emis de compania producătoare.

Între cele 300 de femei care au încercat dispozitivul, principala calitate relatată a fost aceea că furnizează o asigurare că fătul este bine.

Compania intenționează să lanseze comercial acest dispozitiv în SUA anul acesta.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.