Doar 10% din populația lumii a fost vaccinată anti-COVID-19

Doar 10% din populația lumii a primit vaccinul anti-COVID-19, arată datele oficiale. Peste două miliarde de doze de vaccin au fost administrate în cel puțin 212 țări și teritorii, pentru aproximativ 782 de milioane de oameni, potrivit Our World Data, citat de CNN.

Dintre cei 10%, majoritatea persoanelor care au primit vaccinul sunt din America de Nord – 30% și Europa – 28%. În America de Sud, doar 11% din populație a fost vaccinată, în Asia puțin peste 8%, iar în Africa, puțin peste 1%. Scepticismul în societățile moderne și lipsa accesului la seruri în societățile sărace explică ritmul slab al vaccinării anti-COVID-19.

De asemenea, China, locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus, este una dintre țările asiatice unde crește rata de administrare a vaccinurilor. Până în prezent, peste 1 miliard de doze de COVID-19 au fost administrate de regimul de la Beijing, conform datelor Comisiei Naționale de Sănătate raportate de presa de stat Xinhua.

Deși tot mai multe vaccinuri au fost autorizate pentru utilizare în întreaga lume și zeci de țări și teritorii s-au alăturat cursei pentru a-și vaccina rezidenții, totalul vaccinurilor administrate la nivel global evidențiază persistența inegalității globale privind accesul la vaccinuri.

În România, 29,1% din populație a fost vaccinată anti-COVID-19. Mai precis, 26,7% din populație a primit schema completă, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.