Doliu în comunitatea științifică medicală: S-a stins prof. dr. Tiberiu Bățagă, şeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie SCJU Târgu Mureș

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş transmite, sâmbătă, că s-a stins din viaţă a renumitului medic specialist Tiberiu Băţagă (n.10 ianuarie 1960), şeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie, cel care, în această vară, a devenit primul ortoped din România membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, considerat una dintre cele mai importante întâlniri internaţionale ale specialiştilor în ortopedie.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Târgu Mureș și întreg colectivul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie transmit sincere condoleanțe și se alătură cu multă compasiune familiei BĂŢAGĂ, în aceste momente grele, prilejuite de trecerea prematură în eternitate a domnului Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, cel care a coordonat Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie timp de 17 ani şi un nume foarte apreciat pe plan național și internațional în domeniul ortopediei și traumatologiei.
În luna iunie a acestui an, Prof. Dr. Tiberiu Băţagă a devenit primul ortoped din România care a fost acceptat ca membru al Comitetului pentru artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, care se desfăşoară la Boston, SUA.
Dispariția sa lasă un gol imens în rândul discipolilor săi şi a multor generaţii de studenţi, fiind o pierdere inestimabilă pentru comunitatea medicală mureşană.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!” – transmite colectivul SCJU Târgu Mureş.

 


UMFST: „A fost mentor pentru generații de studenți și medici rezidenți”

Profesor universitar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, a fost iniţiatorul Cursului Internaţional de Ortopedie acreditat ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului şi Artroscopie) şi ICRS (Societatea Internaţională pentru Regenerarea Cartilajelor şi Prezervarea Articulaţiilor). Apreciat în comunitatea științifică, era expert POS DRU pe cercetare avansată prin programe postdoctorale în ştiinţe fundamentale şi clinice medicale.

„Comunitatea academică a UMFST G.E. Palade Tg. Mureș își exprimă regretul profund față de trecerea în neființă a domnului profesor universitar doctor Tiberiu Bățagă, un profesionist desăvârșit în domeniul ortopediei și traumatologiei, un nume foarte apreciat pe plan național și internațional, cadru didactic la UMFST G.E. Palade Tg. Mureș și la filiala din Hamburg a Universității. Domnul profesor Tiberiu Bățagă a fost mentor pentru generații de studenți și medici rezidenți.
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” – transmite Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Deschizător de drumuri

În luna mai, în deschiderea Cursului Internaţional de Ortopedie pe care îl organiza la Târgu Mureş de opt ani, anunța cu bucurie faptul că ortopedia mureşeană a primit recunoaştere din partea a două entităţi mondiale ESSKA şi ICRS, reușind, o lună mai târziu, acreditarea ISAKOS:

„Am fost invitat să primesc mandatul de membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS 2023-2025, într-o companie extrem de selectă, la Boston. Mi-au transmis că sunt primul ortoped român care a fost acceptat. Sper să fiu un bun deschizător de drumuri”, declara specialistul la acel moment.

Unul dintre cele mai mari proiecte ale sale, după primirea acestor recunoaşteri internaţionale ale centrului medical mureşean, era înfiinţarea unui centru de excelenţă FIFA, primul din această parte a Europei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.