Dosar penal pentru bolnavul de Covid-19 care nu a spus că a fost plecat în Israel

Grupul de Comunicare Strategică informează că pe numele bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 2. Pacientul nr.17 a fost diagnosticat cu Covid-19 după ce a fost internat la Spitalul Dimitrie Gerota fără să declare că a călătorit în Israel. Ancheta epidemiologică a stabilit că, până în acest moment, șase persoane pe care acesta le-a contactat au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Art. 352 Cod penal arată că „(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni. După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină.
Bărbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost șef la două poliții de sector și apoi director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Acum, el lucrează la ADP sector 4. Șeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și, mai mult, a împărțit mărțișoare.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.