Dotări în valoare de șase milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost dotat cu aparatură medicală performantă în valoare de șase milioane de lei. Banii au fost alocați în proporţie de 90% de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean Brăila, a anunțat preşedintele CJ, Francisk Chiriac, citat de Agerpres.

Printre echipamentele care au sosit deja la spital sunt un computer tomograf, un aparat de radiologie cu octovoltaj, două aparate radiologice digitale, paturi pentru Terapie Intensivă, videolaringoscop, un sudoscan şi zece incubatoare pentru Terapia Intensivă de la Maternitate.

„Au sosit noile aparate, între care se află şi noul computer tomograf şi noile aparate radiologice digitale, pentru ca pacientul să nu se mai plimbe cu filmul în mână, ci să fie văzut de medic clar, pe calculator, iar acesta să poată pune diagnosticul mai repede. Vorbim despre o îmbunătăţire clară a serviciilor medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila”, a declarat Chiriac.

Șeful CJ Brăila a precizat că aparatura medicală va fi funcţională începând de anul viitor, după ce spitalul va obţine autorizaţia Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Acesta a mai spus că a fost demarat proiectul de reabilitare a întregului spital, pentru care vor fi alocate opt milioane de euro.

„Am dat drumul la partea de proiectare şi execuţie la tot ce înseamnă pavilion A. Sunt opt milioane de euro pe care le-am pus la bătaie din fondul de dezvoltare al judeţului, astfel încât toate saloanele din spital să aibă grup sanitar, linoleum pe jos, paturi noi, frigidere şi toate utilităţile, pentru ca pacienţii să aibă condiţii foarte bune de cazare în momentul când vor fi internaţi în spital”, a afirmat preşedintele CJ Brăila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.