Două incubatoare şi un ventilator de suport respirator, donate de Salvaţi Copiii pentru Maternitatea Bucur

Două incubatoare şi un ventilator de suport respirator ajung luni la Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, potrivit unui comunicat al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Până la finalul săptămânii vor fi puse la dispoziţia medicilor 25 de kituri de echipamente de protecţie, constând în halate impermeabile şi costume chirurgicale, halate de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi, bonete şi botoşei impermeabili.

„Salvaţi Copiii România începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19. În urma solicitărilor urgente primite de la Maternitatea Bucur din Bucureşti, transformată în unitate medicală specială pentru cazurile de contaminări cu SARS-CoV 2, organizaţia a achiziţionat prioritar, din fondul de urgenţă deschis pentru spitale, echipamente şi materiale medicale indispensabile în lupta medicilor. Începând de azi, acestea vor fi livrate în tranşe, pe măsură ce vor fi achiziţionate”, a precizat ONG-ul.

Salvaţi Copiii menţionează că Maternitatea Bucur mai are nevoie de: o izoletă transport nou-născut, un incubator de transport (cu ventilator), patru aparate de aspiraţie, două laringoscoape tip 0 şi 00, un detector de CO2, două ventilatoare, trei incubatoare închise, patru baloane autogonflabile nou-născuţi, un neo-puff, măscuţe pentru ventilaţie pentru prematuri mici şi mai mari, cinci injectomate neonatale, trei cardiomonitoare, două pulsoximetre, un aparat analizor gaze (cu analiza procalcitoninei), un blender aer oxigen, trei corturi oxigen, un ecograf.

Suma totală alocată pentru întărirea capacităţii Maternităţii Bucur de a putea îngriji adecvat cazurile de Covid-19 este, până în prezent, de 45.950 de euro.

Până în prezent, 48 de spitale (maternităţi, secţii de pediatrie, secţii de neonatologie, secţii de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuţilor şi copiilor, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Organizaţia Salvaţi Copiii a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.