Două medicamente noi pentru tratamentul cancerului și al sclerozei multiple sunt gratuite de astăzi

Medicamentele Vandetanib și Alemtuzumab, necesare în tratamentul sclerozei multiple și al cancerului, sunt de astăzi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Luni, 3 iunie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial Nr. 438 Hotărârea de Guvern nr. 344 privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală în sistemul de asigurări de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Cele două medicamente, pentru care s-au încheiat contracte cost-volum, fuseseră introduse în lista de compensate și gratuite prin Hotărâre de Guvern în cadrul ședinței Executivului de săptămâna trecută.

Vandetanib a fost introdus în programul național de oncologie (cu indicație în cancerul tiroidian medular agresiv), iar Alemtuzumab intră în programul național de boli neurologice, subprogramul de tratament al sclerozei multiple.

1 comments

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.