Două paturi ATI echipate individual, donate Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a primit, prin sponsorizare, două paturi ATI echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcţii vitale, console cu injectomate şi infuzomate.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 75.000 USD, paturile şi aparatura medicală fiind oferite SJU Ploieşti, potrivit unui comunicat al Fundaţiei pentru SMURD,

Potrivit aceleiași surse, echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerinţe clinice şi oferă pacienţilor în stare critică monitorizare şi îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Judeţean Ploieşti a crescut la 20 pacienţi simultan.

„Situaţia pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesităţile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat a unităţilor sanitare aflate în linia întâi, dar şi implicarea şi responsabilitatea socială a companiilor care activează în ţara noastră”, a afirmat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Aceeași companie a mai donat, la finalul anului trecut, 4 paturi de terapie intensivă, echipate cu toată aparatura necesară, către Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul ”Matei Balş” Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.