Două transplanturi medulare la Spitalul Universitar de Urgență din București

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

În Clinica de Hematologie și Transplant a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) au avut loc, recent, două transplanturi medulare autologe la doi pacienți în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani. Aceste proceduri s-au desfășurat în Compartimentul de Transplant Medular coordonat de conf. dr. Horia Bumbea, șeful Clinicii de Hematologie fiind prof.dr. Ana-Maria Vlădăreanu.

Evoluția celor doi pacienți este favorabilă, ei urmând să fie externați zilele viitoare, a anunțat SUUB într-o postare pe Facebook.

Spitalul Universitar de Urgență București a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil și datorită implicării Asociației „Dăruiește Viață”, care a amenajat Compartimentul de Transplant și Pretransplat. Investiția a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcțiune s-a realizat în anul 2018.

Instituția medicală a anunțat și că, în următoarea perioadă, sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopoietice care vor fi făcute în Clinica de Hematologie și Transplant.

Includerea spitalului în finanțarea de la Ministerul Sănătății va permite continuarea și extinderea acestui program, iar în perioada următoare, odată cu amenajarea Băncii de Țesuturi și Celule, Spitalul Universitar de Urgență se va pregăti și pentru extinderea programului pentru efectuarea transplantul allogeneic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.