Dr. Adrian Marinescu: Este nevoie de politici de sănătate, spitale noi, secții de terapie intensive, de lucruri mult mai bine organizate

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală nu exclude pe viitor apariția unor momente dificile din punct de vedere medical și de aceea consideră că trebuie să se pună accent, după pandemie, pe mai multe aspecte astfel încât sistemul sanitar să fie mult mai bine pregătit.

”M-aș gândi la politici de sănătate, la spitale noi, la secții de terapie intensivă care să asigure atunci când este nevoie un număr mai mare de paturi, dar nu doar de paturi cu ventilatoare, ci trebuie să fie și personalul medical corespunzător. Mă gândesc la modalități mai rapide de intervenție, de aceea vă spuneam de politicile de sănătate, la lucruri mai bine organizate. Din fericire, suntem în Uniunea Europeană și acest aspect ne ajută, așa cum s-a și văzut, lucrurile se vor întâmpla concertat și s-au întâmplat și la nivel de medicamente, de vaccinare. Aici avem un avantaj consistent”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru www.sănătatea.tv și RoHealthReview.ro.

Medicul a mai subliniat că la fel de important este și cât de mult vom reține din lecția dată de pandemie, după ce aceasta se va încheia.

”În mod clar sunt schimbări importante. Întrebarea pe care mi-o pun este cât ne va ajuta memoria și respectiv cât de mult vom ține minte. Altfel spus, după ce va trece pandemia în mod logic ar trebui să rămânem cu niște deprinderi și să ne gândim la niște soluții pentru a consolida, ca de exemplu sistemul medical. Și nu mă refer numai la România. Este nevoie de consolidare pentru că este clar că o pandemie în momentul în care vine, vine peste noapte și nu mai ai timpul necesar să te pregătești. O faci, practic, încropind niște lucruri. Sper să ținem minte și să realizăm că probleme vom avea, în general, cu micro-organismele și cu bolile infecțioase și în viitor. Nu mă refer la pandemie, dar sper să fim mai pregătiți, mai orientați și să realizăm că sunt și momente grele care pot să vină și în viitor”, a mai adăugat dr. Adrian Marinescu pentru www.sănătatea.tv și RoHealthReview.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.