Dr. Adriana Mihalaș: Când e vorba de o urgență, legea apără medicul în lipsa consimțământului informat al părinților

Dr. Adriana Mihalaș, Secretar General al Colegiului Medicilor din Municipiul București a declarat că în cazul în care viața minorului este pusă în pericol, interesul superior al copilului are prioritate și atunci medicul poate decide, inclusiv în cazul vaccinării.

„Pentru că m-a preocupat consimțământul informat în materie de vaccinare, aș putea să vă spun că atunci când e vorba de o urgență, de o afecțiune care pune în pericol viața minorului, interesul superior al copilului are prioritate și atunci medicul poate decide. Legea îl apără chiar dacă părinții nu semnează un consimțământ informat. […] Pentru că legea vaccinării este acum pe rol, eu aș putea spune că până trece de Parlament, e la îndemâna Ministerului Sănătății să propună ca acele vaccinuri care acum sunt inaccesibile pacienților vârstnici cum este vaccinul antipneumococic, cum este vaccinul antimeningococic, să fie puse pe lista medicamentelor compensate, astfel încât să le putem prescrie și vaccinul să fie accesibil”, a spus Adriana Mihalaș.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Vaccinare, eveniment transmis pe platforma www.conferinte-live.ro și destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.