Dr. Adriana Mihalaș: Prevenţia, una dintre probeleme medicinei primare, se face aproape cu forţa

Dr. Adriana Mihalaș, medic de familie și secretar al Colegiului Medicilor din Municipiul București, a declarat că una dintre problemele medicinei primare este prevenţia, care se face foarte greu, aproape cu forţa, pentru că pacientul aparent sănătos nu vine de bunăvoie la doctor, medicul adăugând că cei care vin sunt foarte puţini, iar în general sunt mai degrabă anxioşi.

„Eu am identificat trei probleme, legate de medicina primară. Prima este legată de finanţare, a doua este legată de importanţa medicului de familie şi de încrederea pe care ar trebui să o aibă pacienţii în medicina de familie. A treia problemă este legată de rolul nostru în profilaxie, în prevenţie. Eu cred că prevenţia înseamnă în primul rând educaţie. Prevenţia se face foarte greu, aproape cu forţa, pentru că pacientul aparent sănătos, nu vine de bunăvoie la doctor. Sunt foarte puţini, iar în general cei care vin sunt mai degrabă anxioşi. Şi atunci trebuie să-i motivezi cumva, să îi obligi”, a declarat

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.