Dr. Adriana Mihalaș propune ridicarea dreptului de a mai efectua teste COVID-19 pentru laboratoarele care nu încarcă imediat rezultatele în Corona-Forms

Dr. Adriana Mihalaș, secretar al Colegiului Medicilor din Municipiul București, propune instituirea de urgență a obligației pentru laboratoarele private de a încărca rezultatele testelor COVID-19 în platforma Corona-Forms, imediat după ce au fost lucrate.

În caz contrar, dr. Adriana Mihalaș propune sancționarea acestora prin ridicarea dreptului de a mai efectua teste pentru depistarea COVID-19.

Potrivit secretarului Colegiului Medicilor din Municipiul București, orice întârziere, conduce de fapt la posibila infectare a celorlalți și poate fi asimilată malpraxisului sau zădărnicirii combaterii bolilor.

“Din momentul în care se cunoaşte o persoană pozitivă , informația este vitală pentru DSP în vederea emiterii de îndată a deciziei de izolare, şi implicit a protecției publice. Altfel, mă trezesc că pacienta pe care o sun să văd dacă mai are febră, e bine mersi la coafor şi rezultatul testării vine peste o săptămână. E firesc ca plata testului să fie justificată de această obligatorie diligență pentru protecția publică. Pacientii testați sună de bezmetici in căutarea rezultatului care vine după expirarea perioadei de izolare”, a explicat dr. Adriana Mihalaș.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.