Dr. Adriana Pistol: Există șase cazuri probabile şi cinci cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a declarat că există șase cazuri probabile şi cinci cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a noului coronavirus.

„De curând, am mai primit informaţii. Pot să vă spun că, în acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem șase cazuri probabile şi cinci cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a spus dr.Adriana Pistol în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanta CNSCBT a precizat că există mai multe cazuri cu infirmare de infectare cu tulpina Omicron.

„În aceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud. În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care de asemenea s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa”, a explicat dr. Adriana Pistol.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.