Dr. Adriana Pistol (INSP): Nu suntem departe de 20.000 de cazuri COVID pe zi, dacă vom păstra același trend în care nu facem nimic

România este aproape de pragul de 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, mai ales în cazul în care „vom păstra același trend în care nu facem nimic”, a avertizat, miercuri, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, cu referire la respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19: distanțarea fizică, purtarea măștii, vaccinarea.

„Depinde de noi, depinde de ce ne dorim și ce facem în fiecare zi, depinde de cât de serioşi suntem în protejarea noastră și a celor din jur, depinde dacă mergem să ne vaccinăm. Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi”, a declarat dr. Adriana Pistol, în cadrul conferinței de presă săptămânale a CNCAV.

Dr. Adriana Pistol susţine că purtarea măştii sanitare de protecţie este utilă, însă aceasta face parte dintr-un pachet de măsuri care trebuie respectate.

„Masca şi-a dovedit utilitatea. Nu este un mijloc perfect, nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin şi nu printr-un lucru de genul ăsta, cum este masca, dar masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea în mod sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii. Este doar unul dintre lucrurile care pot să aducă un aport la reducerea numărului de cazuri. Primul, în mod evident, este vaccinarea. Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor, al treilea – igiena personală”, a mai spus dr. Adriana Pistol.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.