Dr. Adriana Pistol: România ar putea înregistra chiar și peste 20.000 de infectări cu SARS-CoV-2 pe zi, în octombrie

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, a declarat, marți, că România ar putea înregistra chiar și peste 20.000 de infectări cu coronavirus pe zi, în luna octombrie.

„Știm că deja de două saptamâni am declarat transmitere comunitară, ceea ce ne face să credem că (tulpina Delta) este tulpina dominantă. În ultimele trei săptămâni, din toate probele secvențiate, nu am mai vazut un alt tip de tulpină. Nu e de mirare ca numărul e în creștere”, a declarat dr. Adriana Pistol.

Totodată, directorul CNSCBT a afirmat că în fiecare weekend numărul de teste realizat este mic, iar acestea sunt lucrate luni şi transmise în raportarea de marţi.

“În fiecare weekend numărul de teste care se efectuează de laboratoare este mai mic. Se efectuează luni cele mai multe şi automat le vedem astăzi că este marţi, ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni. Nu este primul weekend în care se întâmplă aşa ceva şi din punct de vedere epidemiologic dacă doriţi să vedem efectele unei aglomerări, le vom vedea în decurs de 14 zile, aşa cum se întâmplă la toate evenimentele care au fost şi au avut loc şi au fost organizate în toate judeţele ţării, aşteptăm întotdeauna să vedem după 14 zile, asta este incubaţia bolii garantat nu de sâmbătă de până luni poţi să produci acest număr de cazuri, aceasta este biologia virusului”, a transmis directorul CNSCBT.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.