Dr. Alexandru Grigorescu, IOB: Paliația începe la diagnostic, nu doar în hospice

În cadrul Forumului Managementul Cancerului Pulmonar, proiect în premieră, care își propune crearea unei platforme de discuții între toți factorii implicați în problematica acestei boli grave, Dr. Alexandru Grigorescu, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București a abordat câteva aspecte ale terapiei suportive și paliative a cancerului pulmonar.

”Paliația începe la diagnostic, nu doar în hospice. În România e nevoie de un centru mare de paliație, care să se ocupe de pacienții în tratament. Dacă am avea această integrare cu serviciile paliative, am avea rezultate mai bune. Colaborarea se face bine în centrele care au toți specialiștii. Noi tratăm toate cancerele, dar în țară sunt centre specializate pe tip de cancer.

În România nu se poate diagnostica precoce cancerul pulmonar. Doar în SUA s-a testat cu succes tomografia cu contrast minim. România nu are cea mai mare incidență a cancerului pulmonar, ci Ungaria. În general, avem acces la mai toate medicamentele inovatoare. Avem aceeași rată de supraviețuire în stadiul IV ca și Statele Unite.”

Evenimentul este organizat de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, în parteneriat cu Sănătatea Press Group și se desfășoară sub egida Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.