Dr. Alina Croitoru: Îngrijirea pacienţilor COVID-19 pare să se transforme într-un maraton şi să dureze pentru mult timp

Asist. univ. dr. Alina Croitoru, președinte Asociația de Educație în Boli Respiratorii, a declarat că îngrijirea pacienţilor cu COVID-19 pare să se transforme dintr-un sprint, într-un maraton şi să dureze pentru mult timp.

Dr. Alina Croitoru, președinte Asociația de Educație în Boli Respiratorii, a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea acad.prof. dr. Marius Nasta.

“Educaţia în boala respiratorie a fost şi o preocuparea a prof. dr. Marius Nasta care a fost iniţiatorul unor mijloace de diseminare a informaţiei în rândul comunităţii ştiinţifice pneumologice, prin intermediul unor sesiuni ştiinţifice pe care le-a iniţiat în Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, prin intermediul unor buletine informative referitoare la ftiziologie şi la primii paşi în domeniul pneumologiei (…). Dacă profesorul Marius Nasta a fost Meşterul Manole care a pus piatra de temelie a Institutului şi a cercetărilor din institut, ne rămâne nouă datoria să continuăm să punem pietrele şi cărămizile care să ducă la finalizarea acestei fundaţii şi să ducem mesajul mai departe”, a afirmat asist. univ. dr. Alina Croitoru.

Declarațiile au fost făcute în deschiderea Simpozionului științific Patologia pulmonară și COVID-19: Experiența clinică în cel mai mare spital de îngrijiri pulmonare din România.

Simpozionul științific aniversar este organizat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta în parteneriat cu Asociația de Educație în Boli Respiratorii, la 130 de ani de la nașterea dr. Marius Nasta: Patologia pulmonară și COVID-19: Experiența clinică în cel mai mare spital de îngrijiri pulmonare din România.
Managementul evenimentului este realizat de Sănătatea Press Group.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.