Dr. Andreea Moldovan: 90 de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în spital. Cinci dintre ei, intubaţi

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Andreea Moldovan, anunţă că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, diagnosticați cu COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi. „Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, afirmă medicul.

„Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă – n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, de săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi, de asemenea, este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care, de un an de zile, este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat dr. Andreea Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de stat a arătat că aproximativ 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.

Dr. Andreea moldovan a precizat că pentru adulţii cu patologia COVID paturile libere sunt „puţine”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.