Dr. Andreea Moldovan, despre dinamica paturilor ATI: Am căutat spital cu spital posibilități de extindere a numărului de paturi

„Am căutat spital cu spital posibilități de extindere a numărului de paturi”, a declarat, marți seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, explicând care este dinamica paturilor de Terapie Intensivă.

„Paturile ATI nu au dispărut. Numărul este teoretic constant în sensul în care avem paturi ATI COVID și non-COVID. Funcționalitatea lor, însă, este diferită. Când a fost nevoie de un număr mare pentru COVID, atunci, automat, s-a alocat din sectorul non-COVID, pentru că era nevoie la un număr mare de pacienți în Terapie Intensivă care trebuiau îngrijiți. În momentul în care numărul de infecții a început sa scadă, în lunile decembrie, ianuarie, februarie, automat o parte dintre acele paturi au putut fi folosite și pentru intervenții chirurgicale sau pacienți non COVID, pentru că sunt o categorie importantă și trebuie să ținem cont și de acestă populație. În momentul în care numărul de cazuri grave, cu afectare severă în cadrul infecției SARS-CoV-2, a reînceput să crească, automat s-au realocat acele paturi, pentru circuitele COVID. Practic spitalele COVID au rămas pe loc. Ele au funcționat mai departe doar cu un număr mai mic de pacienți în perioada în care numărul acestora a scăzut la nivel național”, a spus secretarul de stat, la un post de televiziune.

Dr. Andreea Moldovan: Am căutat spital cu spital posibilități de extindere a numărului de paturi

„Ceea ce am făcut în plus față de acest număr considerat constant de paturi ATI a fost sa cautam efectiv spital cu spital posibilități de extindere a numărului de paturi în prezent pentru ca asistam la un număr din ce în ce mai mare de pacienți COVID care necesită îngrijire specializată. Pe lângă acel de bazin de pornire din punct de vedere alo numărului de cazuri s-au adăugat număr de paturi identificate în cursul acestei perioade”, a mai spus dr. Andreea Moldovan.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.