Dr. Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății: Vom elabora o strategie de testare anti-COVID-19 în școli

Dr. Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății a declarat că se lucrează, în acest moment, la o strategie de vaccinare în unitățile de învățământ din România.

„Se folosesc teste de antigen rapide, care sunt recomandate și eficiente, mai ales în cazul persoanelor simptomatice sau al contacților pacienților pozitivi. Vom elabora, în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică, forul tutelar, o strategie de testare în școli. De asemenea, eloborăm un tip de conduită în școli, pentru că este foarte important ca școlile să știe ce au de făcut, în ceea ce privește măsurile de igienă și aerisire”, a declarat medicul, la un post de televiziune.

Dr. Andreea Moldovan: Prelucrarea și interpretarea testelor, în cabinetele școlare

„Testarea cu antigen este relativ simplă, pentru că presupune prelevarea unei probe de la nivelul cavităților  nazale, are avantajul unui timp rapid de execuție, în 15 minute avem un rezultat. Prelucrarea și interpretarea testelor vor fi făcute în cabinetele medicale școlare. Sunt mai multe proceduri de lucru, pe care le vom stabili în zilele următoare”, a explicat dr. Andreea Moldovan.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.