Dr. Arafat: Vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat cu privire la legea vaccinării obligatorii că vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie.

”Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie. (…) Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară”, a declarat dr. Raed Arafat pentru un post de televiziune.

Totodată, a făcut referire și la campaniile anti-vaccinare, care, potrivit șefului DSU, nu fac altceva decât să întârzie momentul revenirii la normalitate.

”Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate.”, a mai spus dr. Raed Arafat pentru Antena 3.

În ceea ce privește situația actuală a infecțiilor cu SARS-CoV-2, șeful DSU a declarat că în ultima perioadă România se situează pe un platou în ceea ce privește infecțiile cu virusul SARS-CoV-2. În același timp, Arafat a mai precizat că scăderea numărului de cazuri are la bază și măsurilor de limitarea a răspândirii virusului.

”În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere. Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări.”, a mai spus dr. Raed Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.