Dr. Călin Bumbuluț: O creștere a numărului medicilor de familie cu 1 la 10.000 de locuitori ar putea îmbunătăți indicatorii de sănătate cu până la 10,8%

Dr. Călin Bumbuluț, președintele European Union of General Practitioners (UEMO) și vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România, a declarat că studiile arată că acele țări care au cele mai puternice sisteme de asistență medicală primară sunt, în general, asociate cu indicatori mai buni de sănătate a populației.

„Sunt incluse astfel rate mai scăzute de mortalitate, de deces prematur și spitalizări, greutate crescută la naștere, speranță de viață crescută și nu în ultimul rând, satisfacție față de sistemul de sănătate. Au fost desfășurate studii privind impactul creșterii asistenței medicale primare, constatările arătând că o creștere a numărului medicilor de familie cu 1 la 10.000 de locuitori ar putea îmbunătăți indicatorii de sănătate cu până la 10,8% în funcție de rezultatele luate în considerare”, a afirmat dr. Călin Bumbuluț.

Astfel, potrivit specialistului, la o creștere a numărului medicilor de familie cu 1 la 10.000 de locuitori, s-a înregistrat o reducere cu  1,44% a deceselor, 2,5% a mortalității infantile și o reducere medie cu 3,2% a greutății scăzute a nou-născuților.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.