Dr. Cătălin Apostolescu, despre teama de experimente: Mulți au rămas în paradigma celui de-al doilea Război Mondial. Regulile privind studiile medicale sunt înfiorător de stricte

Dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist, manager Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarat că nu există, în momentul de față, în România, vreun spital cu terapie intensivă sau în afara terapiei intensive, unde cineva să dea medicamente pentru a face un studiu sau pentru că „așa crede el că ar face bine”.

Dr. Cătălin Apostolescu a spus că de multe ori, este bine ca un pacient să fie într-un studiu pentru că monitorizarea lui este mult mai strictă decât a tuturor celorlalți pacienți.

„Mulți au rămas în paradigma celui de-al doilea Război Mondial, cu experimentele pe care le făcea Mengele. Ei nu știu că în momentul de față, regulile privind studiile medicale sunt înfiorător de stricte și că fiecare medicament sau dispozitiv medical trebuie să treacă printr-o sită foarte, foarte deasă. Nu există, în momentul de față, în România, vreun spital cu terapie intensivă sau în afara terapiei intensive, unde cineva să dea medicamente așa, că crede el că ar face bine sau că s-a gândit el să facă un studiu. Există comisii de etică, există faze foarte bine stabilite, proceduri foarte bine stabilite ale studiilor”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării”, un eveniment în premieră ce își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19.

Maratonului Informării este organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB), alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.