Dr. Craiu: Vaccinurile sunt cu atât mai mult necesare în condiții de pandemie

Conf. dr. Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii, atenționează că în condiții de pandemie, vaccinurile sunt cu atât mai mult necesare.

Craiu a precizat că vaccinurile sunt sigure și necesare pentru “persoane normale, nu pentru cei având contraindicații medicale”.

“Iar deciziile trebuie luate de familii după discuții serioase cu diverși medici, nu prin copierea unor atitudini îndoielnice, chiar dacă acestea vin de la persoane cu vizibilitate mare, dar fără pregatire medicală (…). Peste câteva luni vine toamna… Cu reluarea școlilor. Și cu noul coronavirus încă pe aici, în ciuda negării vehemente venite din partea unor indivizi cu vederi …. speciale. Aveți timp să reflectați la riscuri si beneficii, aveți tot timpul să comunicați cu medicul dumneavoastră de familie”, a scris conf. dr. Mihai Craiu, pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.

Observațiile fondatorului Spitalului Virtual pentru Copii vin în contextul în care revista Academiei Americane de Pediatrie (Pediatrics) a prezentat rezultatele unui studiu național de supraveghere a percepțiilor, efectuat asupra părinților din SUA.

Rezultatele studiului arată că 6,1% dintre părinții americani sunt ezitanți în privința vaccinurilor, în general, și 25,8% în ce privește vaccinarea antigripală, în particular. Doar 25% din părinții americani cred că vaccinul antigripal este eficace.

“Subiectul este foarte interesant deoarece în era Pandemiei COVID-19 are loc o modificare a percepțiilor parentale. Cred că cei care aveau îndoieli vor deveni si mai speriați, în lipsa unui dialog cu medicul. Pentru ca există o mulțime de mari „experți” în ale imunologiei, fără a avea calificarea medicală necesară. Aceste voci sunt prezente în media (clasică sau social media) și răspândesc tot felul de …povești, cu o energie debordantă”, a scris conf. dr. Mihai Craiu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.