Dr. Cristian Oancea: Mă aștept la peste 2.000 de cazuri pe zi

Dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, estimează că este posibil să ajungem la peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi, după redeschiderea școlilor și restaurantelor.

„În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment.

Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.

Sunt mai mulți factori. În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral, iar dacă vom fi responsabili poate reușim să depășim cu bine aceste două luni. Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și gradiniță de bunici, bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat.

Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstiniclor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa. Am temerea în primul rând că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu.

Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala”, a declarat dr. Cristian Oancea la Digi 24.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.