Dr. Fauci recomandă purtarea măștii de protecție duble

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA și principalul expert epidemiologic din SUA a precizat că purtarea a două măști de protecție este, probabil, cea mai eficientă soluție pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

O altă recomandare este utilizarea măștilor N95 sau KN95, care poate oferi o protecție sporită, după cum a mai subliniat Fauci pentru postul NBC.

Măștile N95, cunoscute în România și în Europa sub denumirea de FFP2, sunt, potrivit dr. Fauci mult mai eficiente față de măștile chirurgicale obișnuite, studiile arătând că acestea scad semnificativ șansele de transmitere sau de contractare a virusul SARS-CoV-2.

În acest context, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă populației să poarte măști atât în spațiile publice şi mai ales dacă se află în preajma altor persoane, și indică măștile cu două sau mai multe straturi de țesătură.

Pe de altă parte, dr. Anthony Fauci este de părere că vaccinurile împotriva COVID-19 care se găsesc în prezent pe piaţă nu sunt la fel de eficiente împotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului.

În ceea ce privește tratamentele, chiar dacă acestea nu sunt la fel de eficiente, totuși pot oferi un grad semnificativ de protecție în continuare. Însă tot vaccinurile contribuie la terminarea pandemiei, potrivit expertului american.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.