Dr. Florin Chirculescu: Majoritatea pacienților pe care îi operăm în această perioadă nu sunt vaccinați

Majoritatea pacienților pe care îi operăm în această perioadă nu sunt vaccinați. Pacienții care au suferit o operație sau care se pregătesc pentru o intervenție chirurgicală nu au niciun fel de contraindicație pentru vaccinarea anti-COVID, a precizat dr. Florin Chirculescu, Coordonatorul Secției de Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București.

”Urgențele nu s-au oprit, pe acelea le putem opera, însă, în ultimele două-trei săptămâni, am fost obligați, din păcate, să amânăm pacienții care necesitau intervenții pentru afecțiuni cronice. Cancerul, spre exemplu, este o afecțiune care într-un fel se încadrează la capitolul afecțiuni cronice, dar el trebuie operat cât mai repede. Ar fi interesant să îi intrebăm pe cei care nu se vaccinează câți oameni puteau fi operați în această perioadă, câte persoane cu cancer puteau fi operate, și dacă au făcut, prin nevaccinare, să îi aducă pe acești pacienți într-un stadiu mai înalt, amânând momentul intervenției chirugicale”, a explicat dr. Florin Chirculescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii pe tema vaccinării anti-COVID-19 și a importanței înțelegerii corecte la nivelul opiniei publice a informațiilor legate de pandemia de COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Televiziunea Română.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.