Dr. Gabriel Diaconu: Valurile de bolnavi de la poarta spitalelor sunt oameni care au căzut pradă dezinformării

Valurile de bolnavi de la poarta spitalelor sunt oameni care au căzut pradă dezinformării, a declarat, vineri seară, Dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

”Este ceva în mintea umană care nu ne face apți să luăm decizii bune sub stres. Ne vom agăța de acei oameni care transmit siguranță de sine și care transmit cumva un gen de superioritate. Nu cred că este cineva acum în România care să nu fi înțeles deja că valurile de bolnavi la poarta spitalelor, că morții în exces în fiecare oraș sunt oameni care au căzut pradă acestei seducții, sunt oameni care au ascultat emisiuni, care s-au uitat la articole pe internet, care au fost trambulinate prin rețele de amplificare, oameni care au căzut pradă dezinformării. Oamenii care sunt împotriva vaccinării și care duc această răzmeriță anti-COVID nu au niciun dubiu, pare că au aflat adevărul definitiv și despre pandemie, și despre antivirale, și despre vaccin”, a explicat Dr. Gabriel Diaconu.

Vaccinul anti-COVID este un bilet către sănătate, a subliniat Dr. Gabriel Diaconu.

”Avem peste jumătate de milion de diabetici, avem milioane de români care au hipertensiune netratată, avem milioane de români care beau alcool sau care fumează, avem milioane de români care sunt obezi. Toți acești oameni, dacă îi întrebăm, se consideră sănătoși și consideră că dacă fac COVID o să supraviețuiască și o să se imunizeze pe cale naturală. În schimb, vedem în spital oameni care, dintr-odată, află despre ei că nu erau sănătoși. Drept urmare, această ruletă rusească a bolii, eu cred că românii nu ar trebui să o joace. Nu este momentul ca un om pe capul pe umeri să se dovedească haiduc în fața bolii. Pe câtă vreme, în momentul în care te vaccinezi este un pariu sgur pe care tu îl faci”, a mai spus  Dr. Gabriel Diaconu.

Numărul persoanelor care au venit cu probleme psihologice acute severe către centrele de specialitate a crescut, a mai afirmat Dr. Gabriel Diaconu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii pe tema vaccinării anti-COVID-19 și a importanței înțelegerii corecte la nivelul opiniei publice a informațiilor legate de pandemia de COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Televiziunea Română.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.