Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, despre vaccinarea anti-COVID în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, medic cardiolog, a declarat că efectul vaccinului anti-COVID-19 este unul favorabil asupra persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, protejându-l de complicații, inclusiv pentru boala cronică cardiacă pe care o are.

„Aparența unei boli oarecare, fie că este COVID-19 sau altă boală infecțioasă poate să îi agraveze evoluția unui pacient care are o boală cardiovasculară cronică. Deci, vaccinul îl protejează pentru evitarea acestor complicații. Acesta este și motivul pentru care în toate țările, vaccinarea a început cu imunizarea acestor persoane, cu risc foarte crescut, pacienți în vârstă, care au boli cronice, pentru a fi protejate. Acestea au fost în primul val de vaccinare peste tot în lume „, a afirmat medicul cardiolog.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul „Maratonului Informării”, un eveniment în premieră ce își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19.

Maratonului Informării este organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB), alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.