Dr. Marius Geantă, cofondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, a declarat că nu există o greșeală mai mare decât a face vaccinarea anti-COVID să fie obligatorie, pentru că „nu avem suficiente argumente științifice”, fiind „oricum târziu și deja suntem polarizați ca societate”.
Totodată, dr. Marius Geantă a mai spus că este mare probabilitatea de apariție a unor variante ale virusului care să afecteze persoanele vaccinate într-o măsură mai mare decât s-a întâmplat cu variantele precedente.
Afirmația dr. Marius Geantă vine în contextul în care acesta spune că în 2022 trebuie să ne așteptăm la situația în care persoane vaccinate trebuie să stea în lockdown și se vor întreba de ce, din moment ce s-au vaccinat.
„Vom avea (deja avem, în Austria) situația în care persoane vaccinate trebuie să stea în lockdown și se vor întreba de ce, din moment ce s-au vaccinat. Vom avea persoane vaccinate complet (două sau chiar trei doze) care vor fi în situația să se infecteze și să aibă nevoie de acces la noile terapii orale sau la anticorpii monoclonali abia autorizați în UE. Este mare probabilitatea de apariție a unor variante ale virusului care să afecteze persoanele vaccinate într-o măsură mai mare decât s-a întâmplat cu variantele despre care discutăm acum”, a afirmat dr. Marius Geantă.
Cofondatorul Centrului pentru Inovație în Medicină a adăugat că în acest moment, ezitarea față de vaccinarea anti-COVID „are prea puțină legătură cu vaccinul în sine, cu proprietățile sale medicale și cu argumentele stiintifice. Ezitarea se corelează cu încrederea redusă în autorități (de diverse feluri, de la politicieni, la medici) și o regăsim ca atitudine generală în privința mai multor măsuri anti-pandemie (purtarea măștii, lockdown, testare)”.