Dr. Gheorghiță: De la sfârşitul lunii aprilie vom demara şi activitatea de vaccinare în cabinetele medicilor de familie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat că activitatea de vaccinare în cabinetele medicilor de familie va fi demarată la sfârșitul lunii aprilie.

”Noi ne gândim ca, de la sfârşitul lunii aprilie, pe lângă activitatea din centrele de vaccinare, care va fi crescută – pe de o parte prin deschiderea de noi centre de vaccinare. Pe de altă parte vom creşte numărul de persoane vaccinate per cabinet de la 60 la aproape 90 de persoane, de la sfârşitul lunii aprilie vom demara şi activitatea de vaccinare în cabinetele medicilor de familie”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la un post de televiziune.

Dr. Valeriu Ghoerghiţă a mai spus că a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică evaluarea la nivelul fiecărui judeţ a medicilor de familie care pot să fie incluşi în campania de vaccinare și că persoanele care se vor vaccina la medicul de familie nu vor trebui să se programeze în platforma de vaccinare.

”Chiar astăzi (luni – n.r.) am transmis către Direcţiile de Sănătate Publică o adresă prin care solicit evaluarea la nivelul fiecărui judeţ a medicilor de familie care pot să fie incluşi în acest demers de vaccinare pentru a putea realiza catagrafia la nivelul fiecărui judeţ şi a demara procedurile care stau la baza acestei activităţi de vaccinare”, a declarat Gheorghiță.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, fiecare medic de familie îşi va evalua lista proprie de pacienţi, va stabili care este numărul de persoane care doresc să se vaccineze, aceștia fiind vaccinați pe rând  respectând criteriile de prioritizare.

În cabinetele medicilor de familie vor fi folosite doar vaccinurile bazate pe vector viral, întrucât ar putea apărea probleme în ceea ce priveşte depozitarea vaccinurilor bazate pe ARN Mesager. Astfel, un medic de familie ar putea vaccina între 10 şi 20 de persoane zilnic. Dacă jumătate dintre medicii de familie vor intra în campania de vaccinare, atunci 50.000 de persoane ar putea fi imunizate zilnic, potrivit dr. Gheorghiță.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.